nädal 9

 

E-ITSPEA 9: IT juhtimine ja riskihaldus



1) Mark Zuckerberg
Meta juht on töötajate poolt kiidetud - Zuckerberg on väidetavalt nagu sõber oma töötajatega (samas ka ülemus) ja võtab vastu inimeste nõuandeid olenemata töötaja positsioonist ettevõttes. Seetõttu nimetaksin Mark Zuckerbergi coach'iks.
    Mark Elliot Zuckerberg. pilt: 1
Zuckerbergi on kirjeldatud kui enesekindla valikute langetajana: Facebooki eest pakuti Zuckerbergile 15 miljardit dollarit, millest Zuckerberg keeldus, tahtes oma ettevõtet uutesse kõrgustesse viia (Meta liitreaalsus, inimeste veel enamgi kokkutoomine tehnoloogia abil).
 

2) Elon Musk
Elon on üks minu lemmikinnovaatoreid. Raamatus "Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future"[2], kirjeldab ajakirjanik Ashlee Vance Elon Muski pühendumust inimkonna tulevikku, mis on vorminud ka mehe iseloomu. 
Elon Reeve Musk. pilt: 2

Nimelt kirjeldas Vance, et Muski töötajad on mõnikord pidanud kokku puutuma Muski külma, empaatiavõimetu poolega. Kord kui inseneridel oli probleem, olevat neile öeldud lihtsalt "Tehke see korda". Huvitav on aga just see, et selline käitumine ei ole sugugi pahatahtlik, vaid nagu raamatut lugedes teada sain, on see tingitud Muski missioonitundest, mis tähendab seda, et inimene on tõesti fokuseeritud ühele konkreetsele eesmärgile ja jätab olukordades eesmärgi saavutamise seisukohalt vähem tähtsad osad kõrvale, keskendudes maksimaalselt eesmärgile ja selle saavutamisele. Muski ongi kirjeldatud kui loogilise, down-to-earth ja sellise hästi orienteeritud inimesena. Seega paigutaksin Muski leader'i alla - juht, kellel on selge pilt sellest, kuhu tahetakse jõuda.



Allikad:
[1]
[2] https://www.amazon.com/Elon-Musk-SpaceX-Fantastic-Future/dp/0062301233 

Comments

Popular posts from this blog

1.nädal

3. nädal

2.nädal